Curriculum descarregable

Joan-Sabas Pardo (Alacant, 1960)

Diploma en Estudis Avançats. Suficiència Investigadora en Territoris Artístics Contemporànis. Universitat Miguel Hernández
Master en Projecte i Investigació Artística. Universitat Miguel Heranández
Postgrau en Gestió Cultural. Universitat Oberta de Catalunya
Llicenciat en Humanitats. Universitat Oberta de Catalunya

Fora de l’àmbit acadèmic a seguit cursos amb els escenògrafs Isidre Prunés i Ezio Frigerio

Des de l’any 1980 ha treballat regularment realitzant escenografies, dissenys de vestuari, direccions d’escena i intervencions en espais públics. Ha treballat amb companyies com Teatre del Mare Nostrum, Jácara Teatro, Teatro Enemigo, El Club de la Serpiente, Almadraba Teatro, escena en acció, Criadero de Morsas, entre altres. Y amb directors com Juan Luis Mira, Francesc Sanguino, Paul Weibel, Simón Suárez, Mario Gas, José Luis Castro, Morgan Blasco.

Des de l’any 2012 desenvolupa conjuntament amb Patrícia Escario projectes, tant d’escenografia com intervencions i comissariats. Destaquen, l’escenografia per Lorquiana (Altea, 2012), les intervencions a l’àmbit públic Projecte Telepatia (Altea, 2013) i el comissariat per Altea a través de l’espill (Altea, 2014).

Part de la seua obra escenogràfica ha estat exposada al Word Stage Design (Cardif,f 2013). En 2015 ha exposat a la Prague Quadrennial of Performance Design and Space, en Tránsito por la Escenografía Española a l’Institut Cervantes de Praga i a la Theatre and Performance Research Association (TaPRA) Performance-as-Research Exhibition a la Universitat de Worcester.

Les seues últimes realitzacions s’han presentat al Festival Cabanyal Íntim (Cartografies de frontera, 2017). La peça Variacions Wozzeck (2017-2018) ha gaudit d’una residència a la Incubadora del Corral, al Corral de Comedias de Alcalá de Henares. Posteriorment ha estat presentada a la Casa de Cultura de El Campello i al festival Russafa Escènica.
Les escenografies per Coriolano después de Shakespeare (2018) i FurbyTale (2018) s’han estrenat al Teatre Principal d’Alacant i a Les Cigarreres, respectivament.
En Maig de 2019 va estrenar la peça Me llamo d’Enzo Cormann amb Col·lectiu Intermitent, a la Casa de Cultura de El Campello. Amb posterioritat, la versió en forma d’instal·lació es va presentar a Territori Performance de Cabanyal Íntim, al TEM de València.

És soci de l’Associació d’Escenògrafs de Catalunya, de Comitè Escèniques, de la Theatre and Performance Research Association i de la International Federation of Theatre Research. De de l’any 2016 és integrant del Laboratorio Rivas Cherif del CDN.

@